Bijbeltekst van de dag – Lijden en loutering zijn Gods zegeningen

De smeltkroes is voor het zilver, en de oven voor het goud; maar de HEERE proeft de harten.

–Spreuken 17:3

Gedachten over het vers van vandaag …

De boete pot is voor zilver, en de oven voor goud, maar God gebruikt ontbering en loutering om de mensen van het koninkrijk te trainen. Hoewel we de betekenis van dit vers kunnen begrijpen, zijn we gemakkelijk negatief en zwak te worden en klagen we zelfs als we ontberingen of ziekte ontmoeten. Dit is omdat we de betekenis van Gods werk van loutering niet begrijpen.

Ik deel deze passage met u,“Voor alle mensen is loutering ondragelijk en heel moeilijk te accepteren – toch is het tijdens de loutering dat God Zijn rechtvaardige gezindheid aan de mens duidelijk maakt en Zijn eisen aan de mens openbaar maakt en meer verlichting verschaft en meer feitelijke snoei en behandeling; door de vergelijking tussen de feiten en de waarheid, geeft Hij de mens een grotere kennis van zichzelf en de waarheid en geeft Hij de mens een beter begrip van Gods wil, waardoor de mens een waarachtigere en zuiverdere liefde voor God heeft. Dat zijn Gods doelen bij het uitvoeren van loutering. Al het werk dat God doet in de mens heeft zijn eigen doelen en betekenis; God doet geen zinloos werk, noch doet Hij werk dat zonder voordeel voor de mens is. Loutering betekent niet dat mensen van God worden verwijderd, noch betekent het dat ze in de hel worden vernietigd. Het betekent het veranderen van de gezindheid van de mens tijdens de loutering, het veranderen van zijn motivaties, zijn oude inzichten, het veranderen van zijn liefde voor God en het veranderen van zijn hele leven. Loutering is een echte test voor de mens en een vorm van echte training en alleen tijdens loutering kan zijn liefde zijn inherente functie dienen.

Het is moeilijk om een geweldige levenskracht te ontwikkelen in een comfortabele omgeving. Wat achter de ontberingen schuilt, bevat eigenlijk Gods wil. Mozes liep alleen de wildernis in, waar mensen dachten dat niemand kon overleven en hij leefde veertig jaar daar door op God te vertrouwen. Ontberingen zorgden ervoor dat hij in alle dingen van God afhankelijk werd en liet zijn geloof in God sterker en sterker worden, zodat hij uit de wildernis kon lopen om te accepteren wat God hem toevertrouwde. Later, zelfs toen hij geconfronteerd werd met de gevaren, voor zich de Rode Zee was, en achter hem waren de Egyptische soldaten achter hem aan, hij was onbevreesd en leidde de Israëlieten uit Egypte door op God te vertrouwen, en volbracht het werk dat God hem had toevertrouwd.

In onze gewone levens, wat voor problemen of moeilijkheden we ook mogen tegenkomen, klaag niet, wordt niet depressief of loop niet weg, het is toegestaan ​​door God en het bevat Zijn goede bedoelingen. God hoopt dat we kunnen leren hoe we tot Hem moeten bidden en in tegenspoed op Hem kunnen vertrouwen. Zolang als we Gods leiderschap en woorden gehoorzamen, kunnen we op een dag getuigen van Gods daden en de genade van Zijn redding terugbetalen. Dan zullen we in staat zijn om een leven van waarde te leven en onze plicht als een geschapen wezen te vervullen.

U bent van harte welkom ons ‘Bijbeltekst van de dag’ te gebruiken om uw spirituele leven te verrijken.

uit ‘Online Bijbelstudie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s