Bijbeltekst van de dag – Degenen die worden vervolgd omwille van gerechtigheid zijn gezegend

Maar als u ook zou moeten lijden vanwege de gerechtigheid, dan bent u zalig. En wees niet bevreesd zoals zij bevreesd zijn, laat u niet in verwarring brengen, maar heilig God, de Heere, in uw hart;

– 1 Petrus 3:14-15

Gedachten over het vers van vandaag …

Dit vers herinnert me aan de woorden van Jezus Christus “Zalig zijn zij die vervolgd worden om de gerechtigheid, want van hen is het Koninkrijk der hemelen. Zalig bent u als men u smaadt en vervolgt, en door te liegen allerlei kwaad tegen u spreekt, omwille van Mij. Verblijd en verheug u, want uw loon is groot in de hemelen, want zo hebben ze de profeten vervolgd die er vóór u geweest zijn” (Mattheüs 5:10-12). In ons volgen van God, nemen we de weg van het kruis. Dit is de weg naar de hemel en het eeuwige leven. Op deze weg, is het niet soepel om te zeilen. We zullen te maken krijgen met vele vervolgingen en ontberingen, en beproevingen en verfijning, zoals de vervolging en arrestatie van satanische atheïstische regimes, en de spot en laster van de wereld. Dit is lijden ter wille van de gerechtigheid. Bovendien gebruikt God deze vervolgingen en ontberingen om ons geloof te testen, zodat we sterker kunnen zijn in ons geloof in God, en gekwalificeerd kunnen zijn om de beloften van het koninkrijk der hemelen te erven.
Nadat we Gods wil hebben begrepen, moeten we niet bang zijn voor de bedreigingen, sarcasme en oordeel van anderen, maar God verheerlijken in ons hart, vertrouwen in Hem hebben en Hem resoluut volgen. Alleen zo kunnen we Gods wil bevredigen en de gezegenden zijn. Denk aan de heiligen en profeten in het verleden: om Gods wil uit te voeren, te verspreiden en te getuigen van Zijn evangelie, leden ze veel vervolging en ontberingen, van wie sommigen, op het punt om gemarteld te worden, nog steeds hun trouw en gehoorzaamheid behielden. Ze leden ter wille van de gerechtigheid. Zij waren de gezegenden die door God werden geprezen, onze navolging waardig.

uit ‘Online Bijbelstudie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s