De betekenis van gebed?

Dagelijks gebed christen

Christenen bidden

In de Bijbel staat:

Het gebed is een onmisbare manier van de spirituele toewijding van christenen elke dag. Het is ook een basis eis van God aan de mensen die geloven in God. Wat is dus betekenis van het gebed?
God zegt: “Het gebed is één van de manieren waarop iemand samenwerkt met God, het is een manier waarop iemand tot God spreekt en het is het proces waardoor iemand aangeraakt wordt door Gods Geest. Zogezegd zijn degenen die zonder het gebed leven dood zonder geest, het bewijs dat hen het vermogen ontbreekt om aangeraakt te worden door God. Zonder het gebed zijn mensen niet in staat om een normaal spiritueel leven te leiden, laat staan dat ze in staat zijn om het werk van de Heilige Geest na te volgen; zonder het gebed brengen ze schade toe aan hun relatie met God en zijn ze niet in staat om Gods goedkeuring te ontvangen. Als iemand die gelooft in God, zul je meer door Hem aangeraakt worden, hoe vaker je bidt. Zulke mensen hebben een grotere vastberadenheid en zijn beter in staat de laatste verlichting van God te ontvangen; met als resultaat dat alleen zulke mensen zo snel mogelijk volmaakt kunnen worden gemaakt door de Heilige Geest.

Uit dit Gods woord zien we dat zolang we God aanroepen en God opkijken in ons hart, de Heilige Geest zal werken aan ons en ons verlichten om Gods wil en eis te begrijpen, zodat we dichter bij God zijn.
Terugdenkend aan dat Jozua de Israëlieten leidde om de stad Jericho aan te vallen door gebed, en de mensen van Nineve toonden berouw aan God en vroegen Gods vergeving ook door gebed. In het echte leven hebben we ook praktische ervaringen. Als we veel dingen hebben die we niet begrijpen en niet kunnen doorzien, kunnen we het begrijpen door gebed. Dan weten we wat we moeten doen. Als we de moeilijkheden tegenkomen, hebben we vertrouwen door gebed om ermee te worden geconfronteerd, enzo.
Uit de ervaring hebben we ons gerealiseerd dat de betekenis van gebed te diep is. Wanneer we bidden (Verwijzen naar: christelijke gebeden ), geeft God te veel aan ons.

Ook wil ik het volgende lied met jullie delen: Lof – en aanbiddingsliederen 2020 – Liederen over gebed – Christelijke liederen

Als je in moeilijke dagen niet vooruit kunt, vergeet dan niet ‘Bemoedigende bijbelteksten’ te lezen!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s