Weet jij het al? De komst van ziekte verbergt Gods zegeningen voor mensen

Ik dacht altijd dat vrede een zegen is en ziekte een ongeluk is. Ik me dat wanneer ziekte komt, Gods zegeningen voor de mens verborgen zijn. De sleutel ligt in of we Gods wil zullen zoeken en hoe we Gods werk ervaren. Vrienden, willen jullie weten wat voor soort zegen van God voor mensen er verborgen is als er ziekte komt? Denk je erover na hoe we ervaren, kunnen we Zijn zegen krijgen?

Raadpleeg een arts voor medische aandoeningen
Twee mensen lopen over de weg, een heeft rugpijn

Hoe kunnen we op God vertrouwen om tijdens ziekte ervaring op te doen?

In ons leven worden we vaak geconfronteerd met de kwelling van ziekte, daarom komen we vaak voor God om te bidden (Verwijzen naar: leren bidden), dat God ons vertrouwen moge geven om de ziekte te overwinnen. Maar als we na een tijdje bidden nog steeds niet beter worden, neemt ons geloof af en klagen we zelfs over God. Dus hoe moeten we de beproeving van ziekte doorstaan?

God zegt: “Terwijl ze beproevingen ondergaan, is het normaal dat mensen zwak zijn, of negativiteit in zich hebben, of geen duidelijkheid hebben over Gods wil of hun beoefeningspad. Maar in ieder geval moet je, net als Job, vertrouwen hebben in Gods werk en God niet verloochenen. Hoewel Job zwak was en de dag van zijn eigen geboorte vervloekte, ontkende hij niet dat alle dingen in het menselijk leven door Jehova geschonken waren en dat Jehova ook Degene is die ze allemaal wegneemt. Hoe hij ook werd beproefd, hij behield dit geloof. In jouw ervaring, ongeacht wat voor loutering je ondergaat door Gods woorden, is datgene wat God van de mens vereist, in het kort, zijn geloof en zijn liefde voor Hem. Wat Hij vervolmaakt door op deze manier te werken, zijn het geloof, de liefde en de aspiraties van mensen. God verricht het werk van vervolmaking in mensen, en ze kunnen het niet zien, kunnen het niet voelen; in zulke omstandigheden is je geloof vereist. Het geloof van mensen is vereist wanneer iets met het blote oog niet kan worden gezien, en je geloof is vereist wanneer je je eigen noties niet kunt loslaten. Wanneer je geen duidelijkheid hebt over Gods werk, is het nodig dat je geloof hebt en dat je een duidelijk standpunt inneemt en standvastig staat in je getuigenis. Toen Job dit punt bereikte, verscheen God aan hem en sprak tot hem.
Hieruit kan worden afgeleid dat wanneer de beproeving op ons afkomt, we negatief en zwak zijn. Dit is normaal, maar we moeten echt geloof in God hebben en tot God komen om Zijn wil te zoeken. Zelfs als wat God doet niet in overeenstemming is met onze opvattingen en verbeeldingen, moeten we met een zoekend hart gehoorzaamheid aanvaarden, omdat alles wat God doet goed is en Gods wil bevat. Net als Job, toen hij werd verleid door Satan, werd zijn rijkdom beroofd, stierven zijn kinderen en was zijn lichaam bedekt met giftige zweren, had Job een God vrezend hart, en hij zondigde niet met zijn mond en klaagde niet over God, maar hij bad, zocht en prees God: “De HEERE heeft gegeven, en de HEERE heeft genomen; de Naam des HEEREN zij geloofd!” (JOB 1:12). Vanwege Jobs getuigenis tijdens de beproevingen verscheen God aan hem in de wind, sprak met hem en zegende zijn levensduur met een verdubbeling. Bovendien laat Jobs geval ons ook zien dat ziekte ook satans verleiding is. Satan gebruikt dit doelbewust om ons geloof in God te vernietigen en ons over God te laten klagen en Hem te verraden, maar Gods wijsheid is gebaseerd op satans trucs. God gebruikt ziekte ook om te testen of we geloof in God hebben. Daarom moeten we bij het beproeven van ziekte, ongeacht of God de ziekte verwijdert of niet, gehoorzamen, tot God bidden en niet klagen. Dit is waar geloof, en het is wat we zouden moeten bezitten als we in God geloven.

Hoe heb je het ervaren toen de ziekte kwam?

Weet jij? Zhong Xinming in de video heeft veel gekregen in de ziekte. Ze heeft meer vertrouwen in God en voelt echt dat de ziekte komt als een zegen van God. Nou, hoe heeft ze het ervaren? Laten we eens kijken naar haar ervaringsgetuigenis ‘Vreugde oogsten in een tijd van leed’

Christelijke film met Nederlandse ondertiteling ‘Vreugde oogsten in een tijd van leed’ | Hoe een christen de beproeving van ziekte ondergaat

Zhong Xinming is leidster in de kerk. Ze kan veel leed verdragen in haar plicht en is zowel gewetensvol als betrouwbaar. Hoewel ze rugproblemen heeft, gaat ze door met haar plicht, ondanks de pijn. Maar haar toestand verslechtert en bij een controle in het ziekenhuis blijkt dat ze een hernia tussen de vierde en vijfde rugwervel heeft. Als ze niet snel wordt behandeld, kan ze bedlegerig worden. Dat maakt haar wel een beetje ongerust, maar ze gelooft dat het haar is overkomen met Gods instemming en dat God haar geloof en toewijding op de proef stelt. Ze gelooft dat God haar zeker zal beschermen zolang ze meewerkt met de behandeling en haar plicht blijft doen. Maar geleidelijk aan wordt haar toestand steeds slechter en ze loopt kans om elk moment verlamd te raken. Hoe doorstaat ze de beproeving van deze ziekte? En hoe oogst ze ten slotte vreugde? Je ziet het in Vreugde oogsten in een tijd van leed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s