Getuigenis van een christen: zijn eerlijkheid wint het vertrouwen van zijn baas

Een man leest mythen voor een computer

Ik las later deze woorden van God: “Moeten jullie weten dat God van eerlijke mensen houdt. […] Eerlijkheid betekent je hart aan God geven, Hem nooit bedriegen, in alles open naar Hem zijn en de waarheid nooit verbergen. Eerlijkheid betekent ook nooit iets doen wat mensen boven of onder je misleidt, en nooit iets doen om alleen maar bij God in een goed blaadje te komen. Kortom, eerlijk zijn is onzuivere daden en woorden vermijden, en God noch mensen misleiden.” Gods woorden lieten me zien hoe ik mezelf moest gedragen. God houdt van eerlijke mensen en verafschuwt misleidende mensen. Het is Gods wil dat we eerlijk zijn en oprecht spreken en oprecht handelen in ons dagelijks leven en op het werk, en geen trucjes spelen of anderen bedriegen. Ik ben een gelovige in God, dacht ik. Ongeacht de omgeving, ik moet Gods observatie accepteren, een eerlijk persoon zijn en mezelf gedragen en handelen als een persoon met beide voeten stevig op de grond, want alleen op deze manier kan ik volkomen open leven en eerlijk zijn in mijn acties en mij op mijn gemak en in vrede voelen. Nadat ik Gods wil had begrepen, nam ik een besluit dat ik zou beoefenen in overeenstemming met Gods vereisten en een eerlijk persoon zou zijn waar God van houdt. Ik was niet langer bereid om voor gek te doen of het ene vóór de mensen te doen en het andere achter hun rug om hen te bedriegen.

Ik ben een gelovige in God, dacht ik. Ongeacht de omgeving, ik moet Gods observatie accepteren, een eerlijk persoon zijn en mezelf gedragen en handelen als een persoon met beide voeten stevig op de grond, want alleen op deze manier kan ik volkomen open leven en eerlijk zijn in mijn acties en mij op mijn gemak en in vrede voelen. Nadat ik Gods wil had begrepen, nam ik een besluit dat ik zou beoefenen in overeenstemming met Gods vereisten en een eerlijk persoon zou zijn waar God van houdt. Ik was niet langer bereid om voor gek te doen of het ene vóór de mensen te doen en het andere achter hun rug om hen te bedriegen.

Eens, terwijl ik aan het werk was, haastte mijn baas zich met zeven patronen en zei tegen ons toen hij ze op het bureau legde: “Dit werk is vrij dringend, dus jullie twee moeten het vandaag afmaken. Deze patronen worden morgen geproduceerd.” En toen vertrok hij. Ik zei angstig tegen Xiaozhang: “Jij maakt er drie en ik maak er vier, anders zullen we het werk niet voltooien.” Met dat in gedachten begon ik te werken. Tot mijn verbazing zei hij, zichtbaar mokkend, zei hij koud tegen me terwijl hij spelletjes speelde: “Het kan me niet schelen. Doe het zelf.” Toen ik dit hoorde, werd ik extreem boos en dacht: “Alleen wij twee zijn op kantoor. Als je het werk niet doet, hoe kan het dan op tijd af zijn?” Toen ik zag dat hij snacks at terwijl hij vrij en gemakkelijk games speelde en zelfs luide muziek speelde, dacht ik: “Hoe hard ik ook werk, de baas kan het niet zien. Waarom speel ik een tijdje niet? Als de taak niet kan worden voltooid, is dit niet mijn eigen schuld; Ik zal de baas vertellen dat ik het materiaal niet kan vinden.” Toen ik dit dacht, voelde ik me heel ongemakkelijk. Ik bad onmiddellijk stil tot God: “O God, als ik mijn collega niet zie werken, wil ik het werk niet zelf doen, maar wil ik weer lui en sluw zijn. God, ik weet dat dit haaks staat op uw wil. Ik ben bereid mijn vlees te verzaken en uw observatie te accepteren. Bescherm alstublieft mijn hart en geef me de vastberadenheid om de waarheid in de praktijk te brengen.” Op dat moment herinnerde ik me Gods woorden, “Of je nu privé of publiek handelt, je kunt in Gods bijzijn de vreugde van God verkrijgen, je kunt overeind blijven in Gods bijzijn […].” Dank God voor het tonen van de weg voorwaarts met Zijn woorden. Ik zou alles met een eerlijk hart moeten doen en Gods nauwkeurigonderzoek moeten aanvaarden. Met dit in mijn gedachten gaf ik het idee op om te spelen en begon toen het materiaal te zoeken om de taak te voltooien. Hoewel ik het die dag niet had volbracht, voelde mijn hart vredig en stabiel, en toen ik de volgende dag doorging, gaf mijn baas mij niet de schuld, maar moedigde me eerder aan en hielp me. Het duurde niet lang voordat de zeven patronen allemaal waren gemaakt en de klanten waren er zeer tevreden over. Ik dankte God dat Hij me met Zijn woorden leidde, zodat ik handelde als een eerlijk persoon. Ik voelde dat ik na het beoefenen volgens de woorden van God, vrede en vreugde in mijn hart had verkregen.

Daarna, of mijn baas nu op kantoor was of niet, ik nam mijn werk serieus en nadat ik het werk in mijn hand had voltooid, ging ik helpen in de werkplaats. Eens, toen mijn baas me zag hurken naast een machine en stukken bedrukte stof op orde bracht met mijn voorhoofd doordrenkt van zweet, bewonderde hij me en zei glimlachend: “Laat ons dit gewoon doen. Neem een ​​kleine pauze en neem wat fruit.” Op dat moment voelde ik zo dankbaar voor God en wist duidelijk in mijn hart dat het niet was omdat ik zo groot was, maar het was vanwege de vrucht van Gods woorden in mij dat ik wat normale menselijkheid verwierf. Hoewel ik me fysiek moe voelde, hoefde ik niet nerveus te zijn, maar leefde ik in vrijheid. Hierna had ik meer ideeën over het ontwerpen van patronen en had ik vaak creatieve inspiratie, en bovendien nam mijn werkefficiëntie daarop toe. Hierdoor voelde ik Gods leiderschap.

Ik herinnerde me dat, nadat een patroon van pentagram was verkocht, de “pentagram-jassen” meteen als warme broodjes online gingen, en dus kledingfabrieken de ene na de andere bestelling deden bij onze fabriek. Later ontdekte mijn baas dat veel patronen door mij waren ontworpen en geïnspireerd. Xiaozhang zei echter altijd dat hij geen ideeën had en hij ontwierp meestal een patroon voor meerdere dagen, dat niet verkocht, en als gevolg begon de baas hem te observeren. Later, toen de baas ontdekte dat Xiaozhang constant games speelde en niet hard werkte, sprak de baas daarover met hem, maar Xiaozhang bleef games spelen terwijl hij aan het werk was, dus werd hij ontslagen. Toen ik dit alles zag, begreep ik dat, hoewel hij tijdelijk oneerlijk voordeel nam door lui en sluw te zijn, hij na een lange periode het vertrouwen van anderen zou verliezen vanwege zijn bedrieglijke gedrag, en dat een eerlijk persoon zijn echt beter was. Op dat moment was mijn hart vervuld van dankbaarheid aan God en begon ik te beseffen dat wanneer we proberen eerlijke mensen te zijn volgens de vereisten van God, ongeacht wanneer, ons hart is kalm en standvastig, en God houdt van ons, dus mensen ook.

Twee mensen die elkaar de hand schudden

In de daaropvolgende dagen konden mijn baas en ik steeds beter met elkaar opschieten. We communiceerden altijd met elkaar, praatten over ons werk en we werden eindelijk vrienden. Later, omdat ik naar een andere stad zou verhuizen, verliet ik die fabriek en mijn baas stuurde me vaak berichten met de woorden: “De deur van onze fabriek staat altijd voor je open. Je bent van harte welkom om altijd terug te komen.” Op dat moment voelde mijn hart ongelooflijk ontroerd en ik waardeerde dat wanneer ik Gods woorden beoefende en een eerlijk persoon was, ik niet alleen niet verloor, maar ook het respect en vertrouwen van mijn baas won.

Na mijn ervaringen waardeerde ik echt wat er in een preek staat: “Jullie moeten de waarheid beoefenen en de waarheid vertellen, evenals ook een eerlijk persoon zijn. Het is een zegen als er voordeel van je genomen wordt; je zult verder worden gezegend door God wanneer er voordeel van je genomen wordt.” Godzijdank! Toen ik lui en sluw wilde zijn in het werk, was het de tijdige leiding van Gods woorden die me in staat stelde niet te ruziën over mijn persoonlijke winsten en verliezen, maar te beoefenen een ​​eerlijk persoon te zijn, zodat ik met waardigheid en integriteit leefde. In de toekomst ben ik bereid te handelen volgens de leringen van Gods woorden in mijn interacties met anderen, en streef ernaar om een ​​echte menselijke gelijkenis te leven om God tevreden te stellen. Amen.

Bron van het artikel: ‘Online Bijbelstudie

Het einde.

Gerelateerde aanbevelingen: Christelijke film ‘De mensen van het hemelse koninkrijk’ clip 1 – Een christen toont eerlijk gedrag en ontvangt Gods zegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s