Getuigenis van een christen: zijn eerlijkheid wint het vertrouwen van zijn baas

Noot van de redactie: Veel mensen geloven dat in de huidige maatschappij, een eerlijk persoon te zijn betekent dat ze verlies zullen lijden. Duo Ji heeft echter door zijn eigen ervaringen bevestigd dat dit onjuist is. Wanneer hij dingen eerlijk doet op het werk met zijn twee voeten stevig op de grond, vindt hij niet alleen gemoedsrust, maar verkrijgt hij ook erkenning van zijn baas.

Design werk

Ik werkte als ontwerper van patronen in een drukkerij. In een bescheiden kantoor werkten alleen mijn baas, mijn collega Xiaozhang en ik. In de ogen van de baas was Xiaozhang, die daar al meer dan een jaar ontwerper was, een winterharde, humoristische en capabele persoon, en dus vond de baas hem leuk en waardeerde hem zeer.

Toen ik voor het eerst begon te werken, studeerde ik zwijgend hard omdat ik onbekend was met bijna alles, en ik deed mijn best om elke taak uit te voeren die goed was toegewezen door de baas. Later ontdekte ik dat Xiaozhang elke keer snel het werk af maakte dat door de baas was geregeld, het aantal waarvan die vergelijkbaar waren met die van mij, maar ik moest de volgende dag doorgaan. Ziend dat Xiaozhang zijn werk vrij gemakkelijk deed en tijd had om met anderen op internet te chatten, voelde ik de toenemende druk en benijdde ik hem tegelijkertijd. Eens vroeg mijn baas me om te proberen het patroon te maken op de babykleding die hij me gaf, waarvan hij zei, dat wat Xiaozhang eerder faalde te maken. Toen probeerde ik de bron materiaal te vinden, maar ongeveer twee uur later vond ik niets gepast. Na het observeren van het figuur op die kleding, vond ik het monochromatisch en niet erg moeilijk, dus het zou niet te lang moeten duren, zelfs als ik het zelf tekende. Toen begon ik en ongeveer drie uur later had ik het klaar. Tijdens de lunch zei Xiaozhang zachtjes tegen me: ‘Je zou tegen de baas kunnen vertellen dat je het materiaal niet hebt gevonden; op die manier hoef je het werk niet te doen. Waarom tekende je het patroon zo nauwgezet? Het is niet alleen verspilde tijd, maar liet de baas ook denken dat je langzaam werkte.’ Na dit te horen, realiseerde ik me plotseling: Oh, zo ga je elke keer om met het werk. Ik snap het. In de toekomst moet ik slimmer zijn: ik zal de patronen niet zelf tekenen, en in plaats daarvan zal ik de baas vertellen dat ik geen materiaal kan vinden. Maar toen ik zo dacht, voelde ik me ongemakkelijk – is zo doen, niet gek doen? Ik ben een gelovige in God en God vereist van ons dat we eerlijke mensen zijn, dus ik moet ernaar streven om het werk eerlijk te doen.

Daarna zou ik eerst op internet naar materiaal zoeken, en als ik faalde, zou ik de patronen zelf tekenen – ik zou elke mogelijke manier bedenken om de taken goed uit te voeren. Maar ik ontdekte dat Xiaozhang eerst de makkelijke zou kiezen en ze snel zou afmaken wanneer hij de taken accepteerde, en wat betreft de moeilijke, zou hij gewoon het materiaal nonchalant zoeken en kort daarna de baas vertellen dat hij het niet kon vinden. Dan zou de baas hem helpen en tegelijkertijd zou Xiaozhang doen alsof hij hard werkte en het blijven zoeken. Als de baas aanwezig was, leek Xiaozhang heel hard te werken, de ene na de andere taak af te krijgen en een paar uur langer te werken dan ik ’s avonds deed. Wanneer de baas weg was, speelde Xiaozhang in het geheim liever internet games of online met anderen chatten – hij werkte helemaal niet hard. Zijn salaris was echter nog hoger dan dat van mij. Dit alles ziend, begon ik jaloers te worden en voelde ik een onevenwicht in mijn hart. Ik dacht: “Ik werk meer, maar verdien minder dan hij. Hoewel hij een paar uur langer werkt dan ik, besteedt hij meestal veel tijd met spelen. Ik begroef mijn hoofd in het werk, maar de baas wist dit niet. Ik verlies door dit te doen. Ik zou in de toekomst beter kunnen werken net als zoals Xiaozhang.”

In de dagen die volgden, gedroeg ik me als Xiaozhang: als de baas aanwezig was, bleef ik werken en nam zelfs geen drankje; wanneer hij weg was, zou ik een video openen om Italiaans te leren op internet. Als ik de naderende stappen van de baas hoorde, zou ik haastig het scherm minimaliseren en doen alsof ik aan het werk was. Eens, nadat de baas met een klant weg was, haastte ik me om een ​​film te openen om te kijken, maar het duurde niet lang voordat hij plotseling terugkwam, dus schakelde ik de film in een hectische haast meteen uit en deed alsof ik materiaal zocht. Ik was zo nerveus dat mijn hart bijna barstte en mijn gezicht vuurrood kleurde. Tegelijkertijd voelde ik me verwijt in mijn hart omdat ik helemaal niet christelijk handelde. Ik dacht: “Zo leven kan God geen glorie brengen. Hoewel ik niet meer werk verricht dan mijn collega, is mijn geest uitgeput en strekken mijn zenuwen zich de hele dag uit tot het breekpunt, omdat ik bang ben om ontdekt te worden dat ik niet mijn best doe. Dit soort leven is niet wat ik wil.” In mijn pijn bad ik tot God: “God, omdat ik van binnen onevenwichtig voelde toen ik meer werk deed dan mijn collega, begon ik alleen te werken voor de show en lui en sluw te zijn als hij. Hoewel ik duidelijk wist dat mijn acties niet in overeenstemming waren met uw wil, en ik me vaak verwijt voelde, deed ik dat nog steeds, omdat ik dacht dat ik in deze samenleving, als ik eerlijk was, in het nadeel zou zijn. Hoe moet ik in deze situatie handelen? Moge u me leiden.”

Lees de mythe

Daarna zag ik Gods woorden zeggen: “Het mag niet zo zijn dat je mensen in hun gezicht op een bepaalde manier behandelt, maar achter hun rug op een andere manier: want ik zie duidelijk alles wat je doet; en ook al kun je anderen misschien misleiden, mij kun je niet misleiden. Dat alles zie ik duidelijk. Je kunt onmogelijk alles verbergen: alles is in mijn handen.” “wees eerlijk als persoon, niet iemand die altijd slim en gewiekst is. (Ik vraag jullie hier nogmaals om een eerlijk mens te zijn.)” In vergelijking met de vereisten van God, voelde ik me zo beschaamd, toen ik over nadacht aan alles wat ik had gedaan. Hoewel ik in God geloofde, vertrouwde ik nog steeds op mijn bedrieglijke aard in het leven en deed ik het ene vóór de mensen en het andere achter hun rug. Ik dacht aan hoe ik in het begin eerlijk werkte, maar nadat ik ontdekte dat ik meer werk deed en een hogere prijs betaalde maar een lager salaris ontving en minder geliefd was door mijn baas, voelde ik een onevenwicht in mijn hart. Ik geloofde dat ik in deze samenleving verloor door een eerlijk persoon te zijn en standvastig te werken, dus begon ik net als mijn collega voor de show te werken. Wanneer mijn baas in de buurt was, deed ik mijn taak goed en presenteerde ik mezelf als zeer actief; nadat de baas weg zou zijn, zou ik lui zijn en nog wat andere dingen doen, maar toch het salaris krijgen. Had mijn gedrag zich niet onttrokken aan mijn werk en anderen misleid? Hoewel ik minder werk deed, minder leed en niet veel hoefde te betalen, omdat ik bang was dat wat ik deed zou worden ontdekt door mijn baas, was ik altijd nerveus en verloor ik het gevoel van vrede en stabiliteit in mijn hart. God is heilig, eerlijk en rechtvaardig; Ik praktiseerde echter niet de waarheid, deed het ene vóór de mensen en het andere achter hun rug en had geen gelijkenis van een christen. Wat ik deed, kon alleen maar Gods woede opwekken en ervoor zorgen dat ik mijn vrede en vreugde verloor.

Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s