De moeilijke weg van een Chinese christen in het geloof in God

Durf je het volgende feit te geloven als je in een democratisch land woont?
Alleen al vanwege het geloof in God en het nemen van het juiste pad in het leven, wordt een 17-jarig meisje door de CCP-politie overvallen met een aanklacht tegen een “politieke gevangene”. Ze wordt samen met moordenaars en andere criminelen door de straten geparadeerd en op die manier wordt zij met de spot en laster van iedereen geconfronteerd. Ze is een normaal lid van Chinese christenen. Ze gelooft in God in China, hoewel haar recht om in vrijheid te geloven werd ontnomen, haar recht op overleven werd ontnomen, haar persoonlijkheid werd beledigd, vertrouwt ze volledig op de leiding van Gods woord en leert de kwade essentie van de CCP kennen. Ze heeft een klinkende getuigenis voor God gegeven! Bekijk de christelijke film ‘Gebrandmerkt’ om de status van het Chinees geloof te kennen.

Christelijke documentaire ‘Gebrandmerkt’ 28 jaar bloedige, hartverscheurende vervolging door de CCP (Nederlandse Ondertitels)

Li Chenxi heeft van jongs af aan samen met haar ouders bijeenkomsten bezocht en de Bijbel gelezen. In 1988, als ze net dertien is, wordt ze gearresteerd tijdens een bijeenkomst, en een dag en twee nachten in een kleine, donkere ruimte opgesloten. Sindsdien is de CCP haar onafgebroken blijven vervolgen. Als ze zeventien is, wordt ze opnieuw gearresteerd, omdat ze boeken met Gods woorden naar andere broeders en zusters in de kerk heeft gestuurd. In een poging om haar de herkomst van de boeken te laten verraden, tuigt de politie haar vader voor haar ogen af en paraderen ze met haar als ‘politieke gevangene’ over straat. In 1996 komt de politie Li Chenxi opnieuw arresteren. Ze heeft geen andere keus dan haar woonplaats te ontvluchten en een bestaan als vluchteling te leiden. Doordat de CCP-politie haar hele familie alsmaar lastigvalt en intimideert, leven ze voortdurend in angst. De onafgebroken druk en angst maken dat haar moeder geestelijk instort en haar toch al ziekelijke vader nog verder achteruitgaat door de wrede aframmelingen van de politie. Zo raakt een ooit gelukkig gezin verscheurd. Terwijl ze op de vlucht is, gaat Li Chenxi samen met broeders en zusters op pad om het evangelie in het hele land te verspreiden. Ze hebben te lijden onder het schrikbewind van de CCP en worden keer op keer gedwarsboomd en gearresteerd. Sommige broeders en zusters worden gearresteerd en vervolgens wreed gefolterd. Sommigen worden doodgeslagen en anderen worden tot meer dan tien jaar celstraf veroordeeld. Eind 2012 wordt Li Chenxi opnieuw gearresteerd bij het uitdragen van het evangelie, waarna ze vier lange maanden wordt ondervraagd, onder druk gezet om te bekennen en gehersenspoeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s