Bijbeltekst van de dag – Geloven in God op basis van wat zij zien, zullen zij de redding van God verliezen

Geloven in God op basis van wat zij zien, zullen zij de redding van God verliezen

Jezus zeide tot hem: Omdat gij Mij gezien hebt, Thomas, zo hebt gij geloofd; zalig zijn zij, die niet zullen gezien hebben, en nochtans zullen geloofd hebben.

– Johannes 20:29

Gedachten over het vers van vandaag …

In het verleden, toen ik dit vers zag, dacht ik alleen, dat dit de woorden van de Heer aan Thomas waren. Maar een paar dagen geleden zag ik een passage op internet, dat me deed beseffen dat Thomas een type persoon vertegenwoordigt en dat de woorden die door de Heer werden gesproken ook een berisping en een waarschuwing voor ons zijn. Dit zijn de woorden die ik gelezen heb, “Tomas vertegenwoordigt een type mens dat gelooft in God, maar toch aan God twijfelt. Ze zijn van nature wantrouwig, hebben sinistere harten, zijn verraderlijk en geloven niet in de dingen die God kan volbrengen. Ze geloven niet in Gods almacht en Zijn heerschappij, en ze geloven niet in de vleesgeworden God. De opstanding van de Heer Jezus was voor hen echter een klap in het gezicht en het bood hun gelegenheid hun eigen twijfel te ontdekken, hun eigen twijfel te herkennen en hun eigen verraad te erkennen, en zo werkelijk te geloven in het bestaan en de opstanding van de Heer Jezus. Wat met Tomas gebeurde was een waarschuwing en een aanmaning voor latere generaties zodat meer mensen zichzelf konden waarschuwen niet te twijfelen zoals Tomas, en te weten dat als ze zo twijfelden, ze zouden wegzinken in de duisternis. Wanneer je God volgt, maar je net zoals Tomas altijd de rib van de Heer wilt aanraken en zijn wonden van de spijkers wilt voelen ter bevestiging en verificatie, en om te speculeren of God wel of niet bestaat, zal God je in de steek laten. De Heer Jezus eist dus van mensen dat ze niet zoals Tomas zijn en alleen geloven wat ze met hun eigen ogen kunnen zien, maar een zuiver, eerlijk mens te zijn die geen twijfels koestert tegenover God, maar alleen in Hem gelooft en Hem volgt. Dit type mens is gezegend. Dit is een zeer bescheiden eis die de Heer Jezus aan mensen stelt, en een waarschuwing voor Zijn volgelingen.

Na het lezen van deze woorden begrijp ik de reden waarom de mensen zoals Thomas hebben gefaald. Het is omdat hun harten te bedrieglijk zijn. Ze beoordelen altijd de authenticiteit en de reden van dingen met hun eigen ogen, klampen zich vast aan het beeld ‘zien is geloven’ en hebben niet de gretigheid om de waarheid te zoeken, uiteindelijk zullen dit soort mensen geruïneerd worden door hun bedrieglijkheid. Nu verlangen we allemaal naar de wederkomst van Jezus, maar veel mensen geloven dat de Jezus die niet op een witte wolk rijdt, een valse Christus is. Ongeacht wie getuigt dat de Heer is teruggekeerd, geloven zij niet en klampen zich vast aan hun eigen opvattingen en geloven alleen wanneer zij de Heer openlijk zien verschijnen op wolken met hun eigen ogen. Hebben ze niet hetzelfde standpunt als Thomas? Als we iemand horen prediken dat de Heer is gekomen, en we onze denkbeelden en opvattingen nog steeds niet opzij zetten, of de massa volgen, wachten en zien, of aarzelen om de ware weg te zoeken en te onderzoeken, zijn we zeker niet in staat om het verschijning van de Heer te zien, dus verliezen we de kans om de redding te verkrijgen en het koninkrijk der hemelen binnen te gaan. De Heer zei: “Omdat gij Mij gezien hebt, Thomas, zo hebt gij geloofd; zalig zijn zij, die niet zullen gezien hebben, en nochtans zullen geloofd hebben.

Deze woorden zijn slechts de aanmaningen van de Heer aan ons, zodat we niet in de voetstappen treden van degenen die gefaald hebben.

uit ‘Online Bijbelstudie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s