Wat is de norm om het hemelse koninkrijk binnen te gaan?

Tegen zo’n achtergrond waar overal rampen gebeuren, is het een gretigere hoop voor iedere gelovige om uit te kijken naar de terugkeer van de Heer om het koninkrijk van de hemel binnen te gaan. Maar wat is de norm om het hemelse koninkrijk binnen te gaan? Hoe kunnen we beoefenen om het hemelse koninkrijk binnen te gaan?

De Heer Jezus zei: “Bekeert u; want het Koninkrijk der hemelen is nabij gekomen” (Mattheüs 3:2). Uit de woorden van de Heer kunnen we opmaken dat als we het koninkrijk der hemelen willen betreden, we ware bekering moeten bereiken. Sommige mensen zullen misschien zeggen dat we met tranen tot God moeten bidden om onze zonden te belijden, maar het niet valt te ontkennen dat we nog vaak kunnen zondigen en nog niet van de ketenen van de zonden zijn afgekomen. De Heer Jezus zei: “Een iegelijk, die de zonde doet, is een dienstknecht der zonde. En de dienstknecht blijft niet eeuwiglijk in het huis, de zoon blijft er eeuwiglijk” (Johannes 8:34-35). Hieruit zien we dat de slaaf van de zonde niet gekwalificeerd is om het koninkrijk van God binnen te gaan.

God zegt: “Kan een zondaar zoals jullie, die net is verlost en niet is veranderd of vervolmaakt door God, naar Gods hart zijn? Voor jou geldt dat jij, die nog steeds je oude zelf bent, inderdaad gered bent door Jezus en dat je niet beschouwd wordt als een zondaar vanwege de redding door God, maar dat bewijst niet dat je niet zondig bent en niet onzuiver bent. Hoe kun je heilig zijn als je niet veranderd bent? Van binnen ben je overladen met onzuiverheid, zelfzuchtig en verachtelijk, maar toch wil je nederdalen met Jezus – dan zou je wel boffen! Je hebt een stap overgeslagen in je geloof in God: je bent alleen nog maar verlost, maar je bent nog niet veranderd. Om naar Gods hart te zijn, moet God persoonlijk het werk verrichten, dat inhoudt dat Hij je verandert en zuivert. Anders zul jij, die alleen verlost is, geen heiligheid kunnen verkrijgen. Op die manier ben je niet gekwalificeerd om te delen in de goede zegeningen van God omdat je een stap mist in Gods werk van het managen van de mens, en wel de cruciale stap van verandering en vervolmaken. Daarom ben jij, een zondaar die net is verlost, niet in staat om rechtstreeks de erfenis van God te erven.”

Het is duidelijk te zien dat we vaak kunnen zondigen en geen reinheid kunnen bereiken en we het koninkrijk van God niet rechtstreeks kunnen binnengaan. Als we ware bekering willen bereiken en het hemelse koninkrijk willen binnengaan, hebben we God nodig om nog een keer werk te verrichten om onze zondige natuur te zuiveren en te veranderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s