Bijbeltekst van de dag – Johannes 12:47 – Het oordeel van de laatste dagen

En als iemand Mijn woorden hoort en niet gelooft, veroordeel Ik hem niet, want Ik ben niet gekomen om de wereld te veroordelen, maar om de wereld zalig te maken.

– Johannes 12:47

Dit vers vertelt ons dat in plaats van woorden uit te drukken om het werk van het oordeel en zuivering te doen, werd Jezus Christus geïncarneerd in de wereld om de mensheid van zonde te verlossen, zodat de mensheid zou kunnen voorkomen veroordeeld en vervloekt te worden door de wet en Gods genade en zegeningen te genieten. Hoewel we zijn verlost door Jezus Christus en onze zonden zijn vergeven, zijn onze zondige aard en satanische verdorven aard nog steeds diep geworteld in ons. We zijn nog steeds gebonden aan zonde, dus liegen en bedriegen we vaak en dus zondigen we tegen Jezus Christus, en we onthullen vaak arrogantie, verwaandheid, zelfzucht en verachtelijkheid, bedrog en sluwheid, en andere verdorven satanische gezinheid. We leven in een cyclus van zondigen en belijden zonder onszelf te kunnen bevrijden. Als gevolg hiervan kunnen we Gods woorden vaak niet gehoorzamen. Dus, Jezus Christus zal terugkeren om alle waarheden uit te drukken die de mensheid redden in de laatste dagen, en om het oordeelswerk te doen om onze zondige aard te zuiveren en onze satanische aard te veranderen, zodat we gereinigd en volledig gered kunnen worden, en mensen worden die God vrezen, God gehoorzamen en God liefhebben en door God in Zijn koninkrijk worden gebracht. Hieruit kunnen we zien dat de woorden van God om het oordeelswerk in de laatste dagen uit te drukken, het meest cruciale werk is waarmee de mensheid kan worden gereinigd en gered.

God zegt: “Jezus deed veel werk onder de mens, maar voltooide alleen de verlossing van alle mensen en werd het zondoffer van de mens. Hij ontdeed de mens niet van heel zijn verdorven gezindheid. Om de mens volledig van de invloed van Satan te redden, was het niet alleen vereist dat Jezus de zonden van de mensheid als zondoffer op Zich nam, maar ook dat God nog belangrijker werk uitvoerde om de mens volledig te ontdoen van zijn gezindheid die door Satan was verdorven. Daarom keerde God nadat de zonden van de mensen waren vergeven terug in het vlees om de mens naar een nieuw tijdperk te leiden. Hij begon het werk van tuchtiging en oordeel, waardoor de mens in een hogere sfeer terecht kwam. Iedereen die zich aan Zijn heerschappij onderwerpt, zal een hogere waarheid genieten en een rijkere zegen ontvangen. Ze zullen echt in het licht leven en de waarheid, de weg en het leven verkrijgen.

uit ‘Online Bijbelstudie’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s