Wat betekent het om “eeuwige redding te bereiken”?

Onze zonden zijn vergeven door het geloof in de Heer Jezus, maar omdat onze satanische verdorven gezindheid in ons nog steeds niet volledig is opgelost, zondigen wij hierdoor nog vaak en verzetten ons tegen God. Eenmaal gered worden betekent dus niet dat wij voor altijd worden gered; dus hoe kunnen wij dan “eeuwige redding bereiken”?

God zegt: “Wanneer mensen de vuile, verdorven dingen van Satan afwerpen, winnen ze Gods redding. Maar als ze zich nog altijd niet ontdoen van vuil en verdorvenheid, leven ze nog steeds onder het domein van Satan. Het samenzweren, de bedrieglijkheid en de valsheid van mensen zijn allemaal dingen van Satan. Gods redding van jou is om je los te maken uit deze dingen van Satan. Gods werk kan niet verkeerd zijn; het wordt allemaal gedaan om mensen van de duisternis te redden. Wanneer je tot een bepaald punt hebt geloofd, jezelf kunt ontdoen van de verdorvenheid van het vlees en niet langer geketend bent door deze verdorvenheid, zul je dan niet gered zijn? Wanneer je onder Satans domein leeft, ben je niet in staat om God te manifesteren, ben je iets vuils en kun je Gods nalatenschap niet ontvangen. Wanneer je eenmaal gereinigd en vervolmaakt bent, zul je heilig zijn, zul je een gepaste persoon zijn, zul je door God gezegend worden en God genoegen schenken.

Uit Gods woord kunnen we begrijpen dat onze satanische verdorven gezindheid nog steeds niet volledig is opgelost, we nog leven onder de invloed van satan. Alleen als wij van de gebondenheid van de satan af kunnen komen, handelen en spreken in overeenstemming met Gods woord en niet meer zondigen waarmee wij God weerstaan, betekent dit dat wij eeuwige redding kunnen bereiken.

Lees meer: Hoe ontvang je eeuwige verlossing?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s