De ware betekenis van ‘redding’ is net zo…

Ik zag het volgende in de Bijbel staan: “Want een iegelijk, die den Naam des Heeren zal aanroepen, zal zalig worden” (Romeinen 10:13). “Want met het hart gelooft men ter rechtvaardigheid en met den mond belijdt men ter zaligheid” (Romeinen 10:10). Ik was van mening dat zolang wij de naam van de Heer aanroepen en op Jezus vertrouwen, wij het koninkrijk der hemelen binnen kunnen gaan. Later zag ik dat de Heer Jezus ook het volgende heeft gezegd: “[…] zucht het koninkrijk der hemelen onder geweld en de geweldenaren nemen het met geweld in.” “Niet iedereen die tegen mij zei, Heer, Heer, zal het koninkrijk der hemelen binnengaan; maar hij die de wil doet van mijn Vader, die in de hemelen is” (Matteüs 7:21). Hierdoor raakte ik in de war. Degenen die de Naam van de Heer Jezus roepen, zijn zij die de Naam van de Heer Jezus aanroepen. Waarom heeft de Heer Jezus dan gezegd dat zulke mensen niet allemaal het hemels koninkrijk zullen kunnen betreden? Ik heb deze vraag in het verleden ook aan de dominee en ouderlingen gesteld, maar ik heb hier helaas geen antwoord op gekregen.

Vandaag heb ik een prachtige clip gezien op Facebook: ‘Gezegend zijn de armen van geest’ – Clip – Kunnen de geredden het hemelse koninkrijk binnengaan? Deze clip gaat dieper in op deze vraag. Ik heb hier direct naar gekeken en daarna is mijn verwardheid verdwenen. Door het zien van deze clip begreep ik de ware redding. Dank aan God!

Beste vrienden, als je dezelfde vraag hebt als ik, geloof ik dat deze video je kan helpen.

Christelijke film ‘Gezegend zijn de armen van geest’ – Clip2 – Kunnen de geredden het hemelse koninkrijk binnengaan

In het Tijdperk van Genade deed de Heer Jezus Zijn verlossingswerk en sprak ons allen vrij van zonden. Zolang wij de Heer Jezus aanvaarden als onze Redder, bidden en onze zonden aan de Heer belijden, worden ons onze zonden vergeven en worden wij door ons geloof gered. Maar wat wordt precies bedoeld met “gered worden”? Kunnen wij opgenomen worden en het hemelse koninkrijk binnengaan door in de Heer te geloven, door ons aan Zijn genade te onderwerpen en zo gered te worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s