Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat wij de leegte van hart kwijtraken?

Gisteren heb ik een vriendin ontmoet toen ik in het winkelcentrum was. Zij is een zakenvrouw. We raakten in gesprek over elkaars leven. Mijn vriendin en haar man hebben een eigen zaak. Zij zijn de hele dag druk bezig om geld te kunnen verdienen. Zij leken wel op een ‘geldmachine’. Ze zei: “In het verleden had ik weinig geld en ook geen status. Andere mensen keken op mij neer. Daarom heb ik heel erg hard gewerkt om geld te verdienen en was mijn streven om boven anderen uit te stijgen. Dit alles heb ik voor elkaar gekregen. Toch voelde mijn hart altijd maar leeg en ervoer ik geen blijdschap in mijn hart. Hoe kan dat toch?” Haar woorden zetten mij tot nadenken over haar vroegere leven. Toen antwoordde ik haar: Ik was ooit net als jij. Ik heb keihard gewerkt voor materialistisch genot, zodat anderen naar mij op zouden kijken. Ik heb in die tijd ook gekregen wat ik wilde en ik voelde mij net als jou leeg. Ik wilde zo graag vrij zijn, maar ik heb dat toen niet voor elkaar gekregen. Later heb ik Gods werk van de laatste dagen geaccepteerd. Uit God woorden begreep ik toen duidelijk wat de achtergrond is van de moeite en leegte in de harten van de mensen.

Toen heb ik de woorden van God vanuit de App aan mijn vriendin voorgelezen: “De wereld in het hart van de mens die geen plaats voor God heeft is donker, leeg en hopeloos. […] Want zonder het leiderschap van God maakt het niet uit hoezeer leiders en sociologen hun hersenen laten kraken om de menselijke beschaving te behouden: het baat niet. Niemand kan de leegte in een mensenhart vullen want niemand kan de plaats innemen van het leven, en geen enkele sociale theorie kan de mens bevrijden van de leegte waaraan hij lijdt. […] De mens is tenslotte maar een mens. De plaats en het leven van God kunnen door geen enkel mens vervangen worden. De mensheid heeft niet alleen behoefte aan een rechtvaardige samenleving waarin iedereen goed gevoed, gelijk en vrij is, maar ook aan de redding van God en Zijn levensvoorzieningen aan hen. Alleen wanneer de mens de redding van God en Zijn levensvoorzieningen ontvangt kunnen de benodigdheden, de drang om te onderzoeken, en de spirituele leegte van de mens worden opgelost.

Het woord van God geeft ons aan dat het leven en de status van God door geen enkel wezen kan worden vervangen. Zonder Gods leiding weten wij niet wat wij echt nodig hebben. Het enige wat wij in het leven nastreven is materialisme. Als gevolg hiervan krijgen wij misschien een hogere kwaliteit van leven, echter vanwege het ontbreken van Gods leiding in ons leven, blijven wij ons leeg voelen in ons hart. Mijn vriendin knikte naar mij terwijl zij hierover nadacht.

Toen las ik nog een stukje voor vanuit Gods woorden: “Want als iemand het lot niet begrijpt, als iemand Gods soevereiniteit niet begrijpt, als iemand moedwillig voor zich uit tast, aarzelend en wankelend door de mist, ziet hij dat de levensreis te moeilijk is, te hartverscheurend. Dus als mensen Gods soevereiniteit over het lot van de mens erkennen, kiezen de slimmen onder hen ervoor het te kennen en te accepteren, vaarwel te zeggen tegen de pijnlijke dagen toen ze eigenhandig een goed leven poogden op te bouwen, in plaats van te blijven vechten tegen het lot en hun zogenaamde levensdoelen op hun eigen manier na te streven. Als iemand geen God heeft, als hij Hem niet kan zien, als iemand Gods soevereiniteit niet duidelijk kan herkennen, dan is elke dag betekenisloos, waardeloos, ellendig. Waar iemand ook is, wat zijn werk ook is, zijn middelen van bestaan en het nastreven van zijn doelen brengen hem niets dan eindeloos hartzeer en uitzichtloos lijden, zo erg dat hij het niet verdragen kan om terug te kijken. Alleen als iemand de soevereiniteit van de Schepper accepteert, zich onderwerpt aan Zijn orkestraties en bepalingen en een waar mensenleven zoekt, zal iemand langzamerhand bevrijd worden van alle hartzeer en lijden en alle leegte van het leven van zich afschudden.” Hieruit kunnen we opmaken dat wij Gods heerschappij niet kennen en dat als wij zelf ons leven zullen proberen te veranderen, iedere dag vol pijn voor ons zal zijn. Het enige wat wij kunnen doen is ons oude manier van leven en Dit streven opgeven. Daarna kunnen wij tot God komen en mogen wij ons leven in Gods handen leggen. Wij mogen dan God leren gehoorzamen en Gods heerschappij, regeling en Gods redding accepteren. Alleen God kan ons op het juiste levenspad leiden. Alleen als wij God aanbidden en naar Gods woorden luisteren kunnen wij onze hartepijn op laten lossen. Mijn vriendin zei blij: “Deze woorden zijn geweldig! Inderdaad, geen geld kan de leegte in hart vervullen. Gods woorden leren ons dat wij alleen van onze pijn en leegte af kunnen komen, als wij de orkestratie van God accepteren. Deze woorden geven een duidelijke weg aan wat mij verder helpt. Hier moet ik goed over nadenken. Ik ben heel blij dat Gods woorden haar problemen op kunnen lossen, Godzijdank!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s