Bijbeltekst van de dag – Johannes 4:14

Maar wie drinkt van het water dat Ik hem zal geven, zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen. Maar het water dat Ik hem zal geven, zal in hem een bron worden van water dat opwelt tot in het eeuwige leven.

– Johannes 4:14

Gedachten over het vers van vandaag …

De Heer Jezus is de vleesgeworden Christus. Hij heeft de substantie van God en is de bron van het levende water van het leven. God zelf is het eeuwige leven. Daarom kan de geïncarneerde God de waarheid uitdrukken en de mens de weg van het eeuwige leven geven. Omdat het de weg van het eeuwige leven is, is het een weg die de mens in staat stelt eeuwig te leven. We kunnen niet nalaten te denken: hebben we de weg van het eeuwige leven bereikt? Sommige mensen zeggen: “Hoewel onze zonden ons vergeven zijn omdat we in de Heer Jezus geloven en de hoop hebben om eeuwig leven te krijgen, leven we nog steeds in zonde en begaan we vaak zonden en weerstaan ​​we God ondanks onszelf. We zijn niet bevrijd van de slavernij van de zonde en heilig geworden. Het loon van de zonde is de dood, dus we hebben het eeuwige leven niet bereikt.” Elke gelovige in de Heer heeft hetzelfde gevoel. Hoe kunnen we dan de weg van het eeuwige leven bereiken? Zoals we allemaal weten, heeft het verlossingswerk dat de Heer Jezus in de Tijdperk van Genade gedaan heeft de mens niet volledig gezuiverd en gered. Gods werk om de mensheid te redden is verdeeld in fasen. Het is geen werk dat kan worden voltooid door gewoon het Tijdperk van de verlossing te voltooien. Nadat de Heer Jezus Zijn verlossende werk voltooide, beloofde Hij dat Hij zou terugkeren. Precies zoals de Heer Jezus zei: “Nog veel heb Ik tegen u te zeggen, maar u kunt het nu niet dragen. Maar wanneer Die komt, de Geest van de waarheid, zal Hij u de weg wijzen in heel de waarheid, want Hij zal niet vanuit Zichzelf spreken, maar wat Hij gehoord zal hebben, zal Hij spreken, en de toekomstige dingen zal Hij u verkondigen” (Johannes 16:12-13). “Hij die mij verwerpt en mijn woorden niet ontvangt, wordt geoordeeld: Het woord dat ik heb gesproken zal hetzelfde zijn dat hem op de laatste dag zal oordelen” (Johannes 12:48).

De profetieën van de Heer Jezus zijn vervuld – Christus van de laatste dagen doet het werk van oordeel beginnend met het huis van God. Hij heeft alle waarheden tot uitdrukking gebracht om de mensheid te zuiveren en te redden, deze waarheden zijn de weg van het eeuwige leven dat aan de mensheid door God in de laatste dagen is gegeven. Alleen door het aanvaarden van alle waarheden die Christus van de laatste dagen heeft tot uitdrukking heeft gebracht voor de redding van de mensheid, kunnen we de weg van het eeuwige leven verkrijgen. Precies zoals God zegt, “Christus van de laatste dagen brengt het leven en brengt de blijvende en eeuwige weg van de waarheid. Deze waarheid is het pad waardoor de mens het leven zal verkrijgen en het enige pad waardoor de mens God zal kennen en door God zal worden goedgekeurd. Als je niet de weg van het leven zoekt die door Christus van de laatste dagen wordt voorzien, dan zul je nooit de goedkeuring van Jezus verkrijgen en zul je nooit gekwalificeerd worden om de poort van het koninkrijk van de hemel binnen te gaan, want je bent zowel een marionet als een gevangene van de geschiedenis. Degenen die worden beheerst door regels en letters en geketend zijn door de geschiedenis zullen nooit in staat zijn om het leven te verkrijgen en zullen nooit in staat zijn om de eeuwige weg van het leven te verkrijgen. Dat komt omdat alles wat ze hebben troebel water is dat al duizenden jaren stil heeft gestaan, in plaats van het levenswater dat vanuit de troon stroomt. Degenen die niet van het levenswater zijn voorzien, zullen voor altijd lijken blijven, speelgoed van Satan en zonen van de hel. Hoe kunnen zij dan God aanschouwen?

U bent van harte welkom ons ‘Bijbeltekst van de dag’ te gebruiken om uw spirituele leven te verrijken.

uit ‘Online Bijbelstudie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s