Documentaire: Kronieken van geloofsvervolging in China ‘Wie is de boosdoener’

Dit is een waargebeurd verhaal wat zich in China heeft afgespeeld.
De hoofdrolspeler vanuit deze film; Zhou Jun is Christen met van oorsprong een gelukkig gezin. De CCP heeft de familie echter verscheurd. Zijn vader was door de CCP-politie gearresteerd en dood gemarteld, alleen maar omdat zijn vader in God geloofde; echter de CCP-politie had dit verhaal verdraaid en tegen de familie gezegd dat zijn vader zelfmoord had gepleegd. Zijn moeder kon de pijn en het verdriet als gevolg aan deze klap niet verdragen, waardoor haar geest ziek werd en zij stierf.
Opa pleegde zelfmoord door de pijn van het verlies van zijn zoon.
Hoewel het ondertussen al meer dan tien jaren geleden is, herinnert Zhou Jun die ondertussen de middelbare leeftijd had bereikt, zijn vaderliefde en de situatie waarin zijn vader gruwelijk werd vervolgd en barstte vervolgens door zijn emoties in tranen uit. Hoe was de vader van Zhou Jun precies gestorven? Wat was er met de familie gebeurd?
Wie heeft dit allemaal veroorzaakt?
Laten wij samen naar de volgende Christelijke film gaan kijken: ‘Wie is de boosdoener?’

Documentaire: Kronieken van geloofsvervolging in China ‘Wie is de boosdoener’ | Dutch gratis film

Sinds de Chinese Communistische Partij in 1949 aan de macht kwam op het vasteland van China heeft het geloof op niet-aflatende wijze vervolgd. Christenen zijn op fanatieke wijze gearresteerd en vermoord, terwijl zendelingen die in China actief waren, zijn uitgewezen en mishandeld. Talloze exemplaren van de Bijbel zijn in beslag genomen en verbrand, kerken zijn verzegeld of verwoest, en men heeft getracht alle huiskerken uit te roeien. Deze documentaire beschrijft de feitelijke ervaringen van een Chinees christen, Zhou Haijiang, die door de CCP-regering werd gearresteerd en gemarteld en die uiteindelijk overleed als gevolg van de mishandelingen, omdat hij in God geloofde en zijn plicht vervulde. Na de dood van Zhou Haijiang werd ook zijn familie in de gaten gehouden, bedreigd en geterroriseerd door de CCP. Het bleek niet alleen onmogelijk om rechtvaardigheid voor de dode te krijgen, maar de familie werd ook volledig verscheurd door de vervolgingen van de CCP.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s