Het verraad van een huwelijk! Wat is de wortel van het probleem hierachter?

Ik moet denken aan het huwelijk van Lucy. Zij is twintig jaar getrouwd met haar man. Zij was trouw aan haar man, maar haar man verraadde haar echter. Ze was erg verdrietig. Uiteindelijk heeft zij geprobeerd om zelfmoord te plegen om op die manier de liefde van haar man terug te krijgen… Denk aan hoeveel mensen pijn ervaren en zich net als Lucy zo hulpeloos voelen. Ze voelen pijn door deze kwade trends en kunnen hier niet aan niet ontsnappen! Ik had geen idee hoe ik haar moest helpen. Ik heb voor haar gebeden en aan God gevraagd om haar te verlichten.

Hoe ze zijn bedrog beleefde en hoe het uiteindelijk weer goed kwam (I)

In een App op mijn mobiele telefoon heb ik de volgende passage uit Gods woord gezien:
Satan gebruikt deze sociale trends om mensen stap voor stap in een duivelsnest te lokken, zodat mensen die in sociale trends verstrikt raken onbewust pleiten voor geld en materiële verlangens, evenals voor slechtheid en geweld. Als deze dingen eenmaal in het hart van de mensen zijn beland, wat wordt de mens dan? De mens wordt als de duivel Satan! Door welke psychologische neiging in het hart van de mens komt dit? Waar wordt de mens een voorstander van? Mensen beginnen wreedheid en geweld te waarderen. Ze houden niet van schoonheid of goedheid, laat staan van vrede. Mensen zijn niet bereid om het eenvoudige leven van de normale menselijkheid te leven, maar willen in plaats daarvan genieten van een hoge status en grote rijkdom, genieten van de geneugten van het vlees, geen moeite is hen te veel om hun eigen vlees te bevredigen, ze willen geen beperkingen, niet aan banden gelegd worden, met andere woorden doen wat ze maar willen. […] Dus wordt de mens steeds kwader, arroganter, neerbuigender, zelfzuchtiger en kwaadaardiger. Er is geen genegenheid meer tussen mensen, geen liefde meer tussen familieleden, geen begrip meer tussen familieleden en vrienden; menselijke relaties zijn gewelddadig geworden.

Al deze trends, de ene na de andere, hebben een slechte invloed die de mensen voortdurend degenereert, en veroorzaakt dat ze voortdurend hun geweten, menselijkheid en verstand kwijtraken en dat hun moraal en de kwaliteit van hun karakter steeds verder verlaagt, zodanig dat we zelfs kunnen zeggen dat de meerderheid van de mensen nu geen integriteit, geen menselijkheid heeft, noch enig geweten, laat staan gezond verstand.”
Door het lezen van deze twee passages, vond ik de reden achter het verraad van het huwelijk en het blijkt dat Satan de ene boosaardige trend na de andere op de wereld heeft geworpen. Met sociale trends corrumpeert Satan de gedachten en harten van de mensheid, zodat de mensen allemaal naar de geneugten van het vlees zoeken, om hun eigen vleselijke geneugten te bevredigen. Hierdoor is het onderlinge vertrouwen ver te zoeken; zorg, liefde en genegenheid lijken er niet meer te zijn, want zelfs mannen en vrouwen verraden elkaar en mensen worden steeds egoïstischer doordat ze zijn afgedwaald van God. Dat heeft er toe geleidt dat de morele ethiek van de hele wereld steeds meer is afgenomen. Het blijkt dat we hier allemaal slachtoffer van zijn! We weten niet meer hoe wij de waarheid moeten praktiseren om deze kwade trends te kunnen onderscheiden, maar zijn machteloos; leven in bitterheid en duisternis, doordat wij zo kapot zijn gemaakt door Satan!

Gerelateerde aanbevelingen: Wees niet perplex als je moeilijkheden in je leven hebt en niet weet wat je moet doen. Lees de Bijbelteksten over aanmoediging en je zult geloof en kracht verkrijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s