Hoe kunnen we de schaduw van de echtelijke ontrouw ontlopen?

Hallo, broeders en zusters van Spiritual Q&A:

Ik ben twintig jaar getrouwd. Ik dacht dat mijn man en ik aan elkaar toegewijd waren. Maar onverwachts had mijn man een affaire. Ik voel me erg van streek en ik weet niet hoe ik ermee moet omgaan. Ik wil graag vragen: waarom is echtelijke genegenheid zo breekbaar? Hoe kan ik aan de angst ontsnappen?

Met vriendelijke groet

Moyan

Hallo zuster Moyan:

Ik heb je bericht gezien en kan begrijpen hoe jij je nu voelt, omdat ik dezelfde ervaring heb gehad als jij. Als ik in die donkere dagen niet de leiding van de woorden van God had gehad, zou ik niet hebben geweten hoe ik het pad dat voor mij lag moest bewandelen. De leiding van Gods woorden hielp me begrijpen waarom echtelijke genegenheid zo breekbaar is, en liet mij de wortel van het menselijke lijden kennen. Geleidelijk aan kon ik de schaduw van het verraad van mijn man achter me laten.

Mijn man en ik waren elkaars jeugdliefde, we hadden veel gedeelde interesses en konden eindeloos met elkaar praten. Mijn familie stemde er niet mee in dat ik met hem zou trouwen, maar we overwonnen alle hindernissen en bleven samen. Nadat we getrouwd waren was mijn man heel attent en opmerkzaam voor mij geweest. Ik dacht dat we een diepe wederzijdse genegenheid voor elkaar hadden en dat we daarom altijd gelukkig zouden zijn. Tot de werkelijkheid me een dodelijke klap gaf …

Mijn man begon meer geld te verdienen en kwam met meer mensen in aanraking, maar dat betekende eveneens dat hij met meer schijnvrienden was omringd. Op een dag opende ik toevallig zijn WeChat en zag een bericht waarin hij een andere vrouw “liefje” noemde. Op dat moment kon ik mijn ogen niet geloven. Ik beefde van kop tot teen. Hij had gezworen dat hij me voor de rest van ons leven zou liefhebben – hoe kon hij zo kirren tegen een andere vrouw? Wij waren al zovele jaren samen – hoe kon hij me verraden? Wanneer ik ernaar vroeg gaf hij toe dat hij inderdaad een affaire had gehad, en voegde er achteloos aan toe dat het niet veel voorstelde en dat veel van zijn collega’s affaires hadden.

Op dat moment voelde aan alsof the hemel op me neerviel. Woede, schaamte en hulpeloosheid welden in me op. Ik kon de pijn in mijn hart niet onderdrukken en jankte hete tranen.

Tijdens de dagen nadat mijn man zijn bedrog had toegegeven, voelde ik me alsof niets meer belangrijk was. Ik sloot me af van iedereen en sprak een hele week geen enkel woord. Telkens ik dacht aan het verraad van mijn man, stroomden de tranen zoals water uit een open sluis. Ik wilde wraak op hem nemen door al zijn geld uit te geven, en begon kleren en schoenen te kopen, ik ging uit eten, enz. … Nadat ik zijn geld had uitgegeven was ik echter niet minder overstuur. Op slechts twee weken tijd woog ik 8,5 kg minder.

Gekwetst en hulpeloos zag ik Gods woorden die zeiden: “Al deze trends, de ene na de andere, hebben een slechte invloed die de mensen voortdurend degenereert, en veroorzaakt dat ze voortdurend hun geweten, menselijkheid en verstand kwijtraken en dat hun moraal en de kwaliteit van hun karakter steeds verder verlaagt, zodanig dat we zelfs kunnen zeggen dat de meerderheid van de mensen nu geen integriteit, geen menselijkheid heeft, noch enig geweten, laat staan gezond verstand. Dus wat zijn deze trends? Je kunt deze trends niet met het blote oog zien. Wanneer de wind van een trend langskomt, wordt misschien maar een klein aantal mensen trendsetters. Ze beginnen dit soort dingen te doen, accepteren dit soort ideeën of dit soort perspectieven. De meerderheid van de mensen, echter, in hun onwetendheid, zal nog steeds voortdurend worden besmet, geassimileerd en aangetrokken door dit soort trends, totdat ze het allemaal onbewust en onvrijwillig accepteren en er allemaal in worden ondergedompeld en door worden beheerst. Mensen die niet gezond van lichaam en geest zijn, die nooit weten wat de waarheid is, die niet het verschil kunnen zien tussen positieve en negatieve dingen, zulke mensen zullen, als gevolg van dit soort trends, de een na de ander, bereidwillig deze trends accepteren, de opvattingen ten aanzien van het leven en de waarden die van Satan afkomstig zijn. Ze accepteren wat Satan hen vertelt over hoe ze het leven en de manier van leven kunnen benaderen die Satan hen ‘schenkt’. Ze hebben niet de kracht, ze hebben ook niet het vermogen en nog minder het bewustzijn om weerstand te bieden. ”

Gods woorden deden me begrijpen dat we met zoveel pijn leven omdat we Satans boosaardige trends hebben aanvaard. Tegenwoordig neemt de publieke moraal met de dag af; pornografie is schering en inslag; en allerlei verkeerde opvattingen doen de ronde, zoals “Neem een vrouw en neem ook minnaressen”, en “Grijp de dag voor plezier, want het leven is kort.” Deze gedachten verdraaien hoe mensen het leven bekijken, en hoe ze over de liefde denken. Mensen streven deze boosaardige trends na, en denken dat het hebben van affaires of het vinden van minnaressen een manifestatie is van hun kunnen in plaats van een reden tot schaamte. Zovele gezinnen worden verscheurd en zovele echtparen gaan van liefde naar haat en weer terug, en kunnen zich niet bevrijden. Mijn man had mij bedrogen omdat hij dit standpunt had aanvaard. Omdat hij zag dat de mensen rondom hem affaires hadden, deed hij het ook. Hij voelt niet enkel geen berouw, maar hij denkt dat het heel normaal is. Omdat we verdorven zijn door duivelse gedachten zijn we ons ethisch bewustzijn verloren, en is interpersoonlijke genegenheid heel breekbaar geworden.

Ook ik had een aantal andere duivelse standpunten aangenomen, zoals: “Het leven is kostbaar, maar de liefde is meer waard”, of “Iemands hand vasthouden en hem begeleiden tot op hoge leeftijd”, dacht ik dat liefde hebben het enige criterium was voor mijn geluk, en het enige dat mijn leven het leven waard maakte, en dat het leven enkel waardevol en zinvol kan zijn als je een zoete liefde hebt. Wanneer ik dan geconfronteerd werd met het bedrog door mijn man en zag dat mijn huwelijk, waar ik mijn hele leven aan had gewijd, op niets uitdraaide, werd ik depressief en was ik heel de dag als verdoofd. Ik was net een levende dode. Dit was het gevolg van leven volgens de filosofieën van Satan, en wat meer was, het was het kwaad dat me berokkend was door Satan. Zonder waarheid en niet staat om deze satanische overlevingsregels te onderscheiden, kunnen wij mensen niet anders dan leven in pijn en worden we vertrappeld door Satan.

Later zag ik deze woorden van God: “Omdat de essentie van God heilig is, betekent dit dat je alleen door God de heldere, juiste weg door het leven kunt bewandelen; alleen door God kun je de zin van het leven kennen, alleen door God kun je een waarachtig leven naleven, de waarheid bezitten, de waarheid kennen en alleen door God kun je een leven vanuit de waarheid verkrijgen. Alleen God Zelf kan je helpen het kwaad te mijden en je te bevrijden van de schade en overheersing door Satan. Naast God kan niemand en niets je redden van de zee van lijden zodat je niet langer lijdt: dit wordt bepaald door de essentie van God.”

Uit Gods woorden begreep ik dat God de waarheid is, de weg en het leven. Alleen God kan ons redden van Satans kwelling. God hoopt dat eenieder van ons gelukkig kan leven, Hem aanbidden en naar zijn woorden luisteren terwijl Satan – die voor de lol mensen verderft en martelt – wil dat we in pijn leven. Alleen als we de waarheid nastreven en het als leven krijgen, kunnen we voorkomen dat we ons laten misleiden door Satan en onszelf bevrijden van pijn. Ik dacht erover na dat ik, omdat ik geen onderscheidingsvermogen had over de middelen die Satan gebruikte om de mensheid te verderven, in de schaduw leefde van het verraad van mijn man, gevangen in het verleden terwijl ik mezelf martelde. Die periode in mijn leven heeft me verscheurd. Maar onder de leiding van Gods woorden zag ik duidelijk de kwellingen die deze boosaardige trends bij de mensen teweegbrachten, en ik besefte ook dat mijn man en ik beiden slachtoffers waren van Satans boosaardige trends. Geleidelijk aan kon ik de schaduw van het bedrog van mijn man achter me laten.

Later begon ik actief mijn plichten in de kerk uit te voeren, en nu leef ik een verrijkt leven.

Zuster Moyan, ik weet niet of mijn ervaring je van je pijn kan helpen verlossen, maar ik hoop dat je uit Gods woorden duidelijk kunt begrijpen wat de gevolgen zijn van deze boosaardige trends die de mensheid verderven. Laat je nooit beetnemen door Satans trucs en leef volgens Gods woorden. Moge God je zegenen!

Met vriendelijke groet

Spiritual Q&A

Uit ‘Online Bijbelstudie

Beveel meer aan: Iedereen verlangt naar Gods zegen, maar wat zijn de echte zegeningen van God? Wat voor soort mensen zegent God? Hoe kunnen we Gods zegen ontvangen? Lees alstublieft deze Bijbelteksten over zegeningen die ons zullen leiden om Gods zegeningen te kennen en om de weg te vinden om Zijn zegeningen te ontvangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s