Bijbeltekst van de dag – God is onze afhankelijkheid

Al ging ik ook in een dal der schaduw des doods, ik zou geen kwaad vrezen, want Gij zijt met mij; Uw stok en Uw staf, die vertroosten mij.

– Psalmen 23:4

Gedachten over het vers van vandaag …

Hoewel David zwak was in beproevingen en tegenspoed, vreesde hij niets omdat hij begreep dat God met hem zou zijn, ongeacht welke situatie. Jehovah God was op elk moment zijn vertrouwen, troost en hulp. In zijn jeugd versloeg hij Goliath door te vertrouwen op God; Toen Saul hem wilde doden, stapte hij met hulp van God het bos uit; Hij won altijd oorlogen met Gods kracht … David had Gods daden gezien en echt Zijn gezag en macht ervaren, dus kon hij God vaak prijzen.

God kon op dat moment bij David zijn, en Hij is ook altijd onze hulp en ondersteuning te allen tijde vandaag. Ondanks welke beproevingen of louteringen in het werkelijk leven, werk of interpersoonlijke relaties, zolang we spreken over onze werkelijke moeilijkheden tot God en Zijn hulp en leiding zoeken, zal Hij naar onze gebeden luisteren en ons in alles leiden. Daarom kunnen we echt ervaren dat God onze afhankelijkheid is. Ik zou graag een passage van Gods woorden willen delen, “Het is nu heel eenvoudig: kijk met je hart naar mij en je geest zal onmiddellijk sterk worden, je zult een weg hebben om in praktijk te brengen en ik zal elke stap van je leiden. Mijn woord zal op elk moment en in elke plaats aan je geopenbaard worden. Het maakt niet uit waar of wanneer, of hoe vijandig te omgeving is, ik zal het je duidelijk tonen en mijn hart zal aan jou geopenbaard worden als je met je hart naar mij kijkt.”

U bent van harte welkom ons ‘Bijbeltekst van de dag’ te gebruiken om uw spirituele leven te verrijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s