Bijbeltekst van de dag – Mattheüs 7:1

Oordeel niet, opdat u niet geoordeeld wordt;

– Mattheüs 7:1

Gedachten over het vers van vandaag …

De woorden van de Here Jezus vertellen ons dat God het oordeel van de mens haat. In onze omgang met anderen beoordelen we echter vaak andere mensen, ondanks onszelf. Wanneer we op deze manier handelen, zoeken we niet naar Gods wil, noch kennen we Gods houding tegenover deze persoon. We volgen gewoon blindelings onze ideeën en verbeeldingen om anderen te beoordelen, en worden dus door God verafschuwd. De Bijbel legde het verhaal vast van Job en zijn drie vrienden, wat ons stof tot nadenken biedt.

Job vreesde God. Hoewel hij de wil van God niet begreep in tijden van beproeving, zondigde hij niet met zijn lippen, maar overdacht en zocht hij Gods wil in de stilte van Gods aanwezigheid. Daarom, toen hij belegerd werd door Satan, kon hij vasthouden aan zijn integriteit – God vrezen en het kwade schuwen- en hij droeg een mooie en weergalmende getuigenis voor hem om Satan te beschamen en te verslaan en ontving God’s lof.

Job’s drie vrienden waren bekend met spirituele doctrines. Tijdens het proces van Job, hadden ze echter geen eerbied voor God, maar oordeelden en vielen Job aan door te zeggen dat Job God had beledigd en dat God hem dus had gedisciplineerd. Ze keken naar de dingen aan de oppervlakte en zochten God helemaal niet, maar maakten willekeurige oordelen en conclusies over God die Job testte. Daarom werd God boos op hen en vroeg hen om naar Job te gaan en een brandoffer voor hunzelf op te offeren; en God vergaf hen nadat Job voor hen had gebeden.

Het verhaal van Job en zijn drie vrienden vertelt ons dat als we willen vermijden willekeurige oordelen te doen over de mensen, zaken en dingen die we persoonlijk tegenkomen, we moeten proberen de weg te bewandelen om God te vrezen en het kwaad te schuwen zoals Job. We moeten bidden en Gods wil zoeken in alle dingen en Zijn waarneming accepteren. Zondig niet met onze lippen, oordeel niet over dingen die we niet begrijpen, zeg geen dingen die niet bijdragen aan andere mensen. Alles wat we zeggen en doen moet rechtvaardig en eervol zijn. We moeten een hart hebben dat God vereert in onze omgang met anderen. Wanneer we deze in de praktijk brengen, zullen we onze harten bewaken en te allen tijde voor God leven.

U bent van harte welkom ons ‘Bijbeltekst van de dag’ te gebruiken om uw spirituele leven te verrijken.

De bijbelteksten zijn ontleend ©HSV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s