Bijbeltekst van de dag – Broeders en zusters moeten elkaar liefhebben

Een nieuw gebod geef Ik u, namelijk dat u elkaar liefhebt; zoals Ik u liefgehad heb, moet u ook elkaar liefhebben.

– Johannes 13:34

Gedachten over het vers van vandaag …

In het echte leven zullen we soms de woorden van de Heer naar het achterste van onze gedachten verdringen. We fixeren onze ogen vaak op gebreken en tekortkomingen van anderen en vergelijken onze sterke punten altijd met de zwakke punten van anderen. Het is prima dat we een paar dagen met anderen overweg kunnen. Maar na een lange tijd, wanneer we de tekortkomingen van anderen zien, gaan we walgen en denken dat ze moeilijk zijn in de omgang. Als gevolg hiervan kunnen we niet goed overweg met de meeste mensen. Net zoals wanneer sommige broeders en zusters sommige onwetende dingen hebben gedaan omdat ze zwak zijn, wekken we bij hen gevoelens van wrok of klachten op en helpen ze niet met een liefdevol hart. Soms als hun woorden ons pijn doen, zullen we een wrok tegen hen koesteren en stoven in plaats van tolerantie en geduld te beoefenen; enzovoorts. Dit zijn uitingen van het niet hebben van een normale menselijkheid. Als we op deze manier met anderen overweg kunnen, zullen we geleidelijk aan geheimen in ons hart bewaren, blijf vriendelijk van uiterlijk maar vervreemd van hart. Als gevolg hiervan zullen we geen normale interpersoonlijke relaties hebben.

Als een broeder tegen ons zondigt, worden we meteen boos en kunnen we hem niet tolereren. Op dat moment moeten we voor God komen en bidden tot Hem: “O God! De woorden van de broeder hebben me pijn gedaan en ze zijn te moeilijk om te verdragen. Ik voel me zo geërgerd dat ik niet met hem wil praten en hem ook niet wil vergeven. Maar ik weet dat dit niet in overeenstemming is met uw wil. Help en leid me alstublieft om naar uw woord te leven, zodat ik mijn wrok tegen hem kan neerleggen en vóór u kan leven.” Na ons gebed dachten we na: hoe moet ik hem behandelen om naar Gods hart te zijn? God zegt,

“Of je werkelijk afstand hebt gedaan van het vlees, afhangt van de vraag of je vooroordelen jegens jouw broeders en zusters koestert en, als dat het geval is, of je zulke vooroordelen aan de kant kunt schuiven? … zul je hem of haar niet verafschuwen, verachten, uitlachen of links laten liggen. Als je hem of haar van dienst kunt zijn, zul je met hem of haar in gesprek gaan …”

Wanneer we zorgvuldig onderzoeken waarom we altijd vooringenomen zijn tegen anderen, zullen we merken dat de reden is dat we te arrogant zijn. We staan ​​anderen alleen toe om te spreken of iets nuttigs voor ons te doen, maar als datgene wat ze doen van invloed is op onze interesses, zullen we vooroordelen ontwikkelen en kunnen we geen geduld en tolerantie uitoefenen. Wanneer we volgens Gods woord beoefenen, neem dan het initiatief om onze eigen verdorven tot hen te openen en onze eigen ervaring en kennis te communiceren, zij zullen ook de waarheid erkennen die zij moeten beoefenen en moeten binnengaan. Als zodanig zullen we allemaal leven vóór God, afhankelijk van Zijn woord, en worden we ook tolerant en geduldig voor broeders en zusters. Dan kunnen we geleidelijk van elkaar houden en in normale relaties zijn.

De bijbelteksten zijn ontleend ©HSV

U bent van harte welkom ons ‘Bijbeltekst van de dag’ te gebruiken om uw spirituele leven te verrijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s