Bijbeltekst van de dag – Spreuken 12:22

Valse lippen zijn voor de HEERE een gruwel, maar wie betrouwbaar handelen, zijn Hem welgevallig.

– Spreuken 12:22

Gedachten over het vers van vandaag …

De Heer Jezus vertelde ons, “Maar laat uw woord ja ja zijn en uw nee nee; wat hierboven uitgaat, is uit de boze” (Mattheüs 5:37).

De Heer haat degenen die leugens spreken om God te misleiden. We vertellen echter onbewust en onvrijwillig te veel leugens in ons dagelijks leven. We zeggen bijvoorbeeld altijd iets dat gerelateerd is met onze interesses wanneer we met onze zusters en broeders praten. Als we ernstige overtredingen begaan, zullen we de communicatie met anderen vermijden, opdat ze niet op ons neerkijken. Als we goed met anderen omgaan, vertellen we leugens om onze imago en ijdelheid te beschermen; soms vertellen we leugens om onze eigen vleselijke belangen te bevredigen en onze doelen te bereiken … Omdat we niet in staat zijn om de waarheid te vertellen, laat staan ​​om eerlijk te zijn in woorden.

Hoe moeten we dan het probleem van het vertellen van leugens oplossen? We moeten strikt letten op wat we zeggen en beginnen met het oefenen van spraak volgens feiten. We moeten er streng en serieus over zijn en elke zin op basis van feiten afleveren. We kunnen het geweten absoluut niet schenden. We moeten aandacht besteden aan het reflecteren over onszelf, of we onze persoonlijke belangen beschermen, en of we verkeerde bedoelingen of gemengde doeleinden hebben. Als we lege woorden, woorden die de waarheid verdunnen of onnauwkeurige woorden vinden, moeten we het serieus nemen, beoefenen in het vertellen van de waarheid en volgens de feiten spreken. Als we onszelf vinden te liegen en anderen bedriegen, moeten we de feiten onder ogen zien, onze fouten erkennen en feitelijk doen wat God zegt. We zullen een grote stap maken als we zorgvuldig behandelen wat we hebben gezegd en gedaan zonder enige valsheid. Zoals de Bijbel zegt, “Want wie het leven wil liefhebben en goede dagen zien, die moet zijn tong weerhouden van het kwaad, en zijn lippen van het spreken van bedrog” (1 Petrus 3:10).

U bent van harte welkom ons ‘Bijbeltekst van de dag’ te gebruiken om uw spirituele leven te verrijken.

De bijbelteksten zijn ontleend ©HSV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s