Bijbeltekst van de dag – Mattheüs 7:11

Als u, die slecht bent, uw kinderen dan goede gaven weet te geven, hoeveel te meer zal uw Vader, Die in de hemelen is, goede gaven geven aan hen die tot Hem bidden.

– Mattheüs 7:11

Gedachten over het vers van vandaag …

Als ouder, als we iets goeds hebben, zullen we eerst aan onze kinderen denken en het aan hen geven. Dit is ouderlijke liefde voor kinderen. Wij mensen houden op deze manier van onze kinderen, overtreft de liefde van God voor ons, de mensheid, niet de ouderlijke liefde? Wat God geeft, is het beste. Zolang we tot God bidden, zal Hij onze noden beantwoorden.

Maar soms, wanneer we tot God bidden, bevredigt Hij onze verlangens niet. We bidden bijvoorbeeld elke dag tot God en vragen Hem om ons te behouden, zodat we een vredig en soepel leven kunnen leiden. Wanneer de dingen die we tegenkomen echter niet volgens onze verlangens gaan, zullen we aan God twijfelen, en denken altijd dat die slechte dingen ons niet mogen overkomen. Waarom is dit? In feite zijn er Gods goede bedoelingen achter de dingen die volgens ons niet goed zijn in onze ogen. Dit gaat onze verbeelding te boven. Neem mij als voorbeeld. Ik ben een tijdje geleden een contract gaan ondertekenen. Dit contract had iets te maken met de voordelen van ons bedrijf in de tweede helft. Maar ik zat vast in de file vanwege een ongeluk op weg daarheen, en daarom miste ik de tijd om het contract te ondertekenen. Op dat moment kon ik het niet laten om tegen God te klagen omdat ik dacht dat ik had gebeden en deze zaak aan Hem had toevertrouwd, en het resultaat niet zo zou moeten zijn. Pas later wist ik het: het bedrijf waarmee ik het contract zou ondertekenen was een schelp corporatie. Het was fraude. Niet lang daarna werd het verzegeld. En vanwege de file was ik niet bedrogen. Pas toen besefte ik: het was God die de verkeersopstopping orkestreerde om te voorkomen dat ik werd misleid zodat ons bedrijf verlies kon voorkomen. Maar ik was te blind om te weten dat het Gods liefde voor mij was, en ik klaagde zelfs tegen God. Het leek een slechte zaak te zijn, maar er was Gods liefde achter. Het was Gods bescherming voor mij.

God zegt, “Want Mijn gedachten zijn niet uw gedachten, en uw wegen zijn niet Mijn wegen, spreekt de HEERE. Want zoals de hemel hoger is dan de aarde, zo zijn Mijn wegen hoger dan uw wegen en Mijn gedachten dan uw gedachten” (Jesaja 55:8-9).

Een passage uit Gods woorden zegt, “Als je in Gods heerschappij gelooft, moet je geloven dat de dingen die dagelijks voorvallen, goed of slecht, niet zomaar gebeuren. Het is niet zo dat iemand het je bewust moeilijk maakt of het op je gemunt heeft, het is in werkelijkheid allemaal geregeld en georkestreerd door God.” Gods gedachten zijn hoger dan die van ons en voorbij onze verbeelding. Moge we eerst voor God komen om Hem te zoeken en te gehoorzamen in alles wat er om ons heen gebeurt, ongeacht of het in overeenstemming is met onze verlangens, of het goed of slecht in onze ogen is. Geloof dat er Gods goede bedoelingen in alles zijn en het is Gods liefde voor ons.

U bent van harte welkom ons ‘Bijbeltekst van de dag’ te gebruiken om uw spirituele leven te verrijken.

De bijbelteksten zijn ontleend ©HSV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s